Hvem er B.K.S. Iyengar

​​B.K.S. Iyengar er Verdens berømt indenfor yoga. Han var Verdens førende yoga lærer og han har rejst og undervist i hele verden, for at udbrede yogaen til dig og mig og han har skrevet utallige bøger, lavet utallige videoer og meget andet.
B.K.S. Iyengar døde som 96 årig og han kunne være fyldt 100 år den 14. december 2019.
I dyb respekt for hvad Mr. B.K.S. Iyengar har iscenesat verden over og som jeg ydmygt vil værne om og give det videre som jeg har lært.

Hvad er IYENGAR yoga?

​Iyengar yoga er vedens sikreste yoga form, idet vi arbejder udfra kroppens anatomiske lige linjer, bruger hjælpemidler der hvor kroppen har brug for støtte, eller brugen af hjælpemidler til fordybelse i øvelserne.

Iyengar yoga er en aktiv og dynamisk yoga form, der skal udføres meget nøjagtigt, hvilket kræver din fulde opmærksomhed. Det får du hjælp til.

Du guides og lærer at arbejde korrekt ud fra kroppens anatomiske lige linjer; korrekt kropsholdning og måden du arbejder med din vejrtrækning.
Din vejrtrækning forbedres væsentlig gennem øget bevidsthed omkring din måde at trække vejret på i stillingerne.

Korrekt kropsholdning er et gennemgående tema i alle stillinger, uanset om det er stående, siddende, fremad bøjninger, drejninger, bagud bøjninger og omvendte stillinger.

I Iyengar yoga arbejder vi ikke ud fra perfektionisme. Vi arbejder  nærværende og fokuserende i stillingerne, med det formål ikke at overgøre noget uhensigtsmæssigt for ikke at skade kroppen, men for at styrke kroppen og samtidig passe på de udfordringer / skader kroppen eventuelt har.

Iyengar yoga giver dig bevidsthed, styrke og smidighed samt en god balance i kroppen og i sindet.
Den totale koncentration kan sammenlignes med en meditativ tilstand og derved styrkes hele hjernens funktion. Når kroppen er aktiv, stilnedes sindets tankebølger.
Sindet styrkes, så det kan klare det stressede og kaotiske samfundsliv, der er præget af krav om præstation og effektivitet samt en overflod af information.
​Hukommelsen og koncentrationsevnen forbedres væsentligt og man forebygger demens på en meget effektiv måde.

Der er IKKE tale om religions udøvelse, men om en simpel og meget værdifuld måde at skabe balance i sin krop, sit sind og sit liv på.
​En dejlig måde at skabe velvære og sundhed på.​

Hvis du er mere nysgerrig efter viden om Iyengar yoga, vil jeg anbefale dig at købe bogen “Light on Yoga” af B.K.S. Iyengar. Bogen kan nu også købes på dansk.

phone svg mail svg pin svg

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os